28 augustus 2015

WIP's en nog meer dierenpotjes

Na het afronden van Cactus Carl, mijn sjaal en de vlaggenlijn lagen er geen projecten meer te wachten. Maar wees niet ongerust, ondertussen heb ik alweer 4 WIP's liggen :-)

De eerste is een luchtige omslagdoek uit het boek Haken & Kleur, een huis vol geluk. Ik maak deze met Drops Fabel garen, het is een makkelijk patroon wat heerlijk weg haakt in de avonduren. En als ik schrijf over omslagdoek bedoel ik eigenlijk gewoon een sjaal. Ik draag ze namelijk altijd naar voren ;-)

Daarnaast kreeg ik het verzoek van mijn schoonzus om een warme omslagdoek te haken in de kleur grijs. Nadat ik mijn schoonzus een aantal voorbeelden had laten zien koos ze voor het ontwerp wat ik op de site van Echtstudio heb gevonden. Dit was natuurlijk weer een goed excuus om garen te bestellen en toen eenmaal mijn bestelde byClaire garen bezorgd werden bedacht ik mij dat ik helemaal geen haaknaald 7 heb om aan de slag te gaan haha!, dus de volgende dag ben ik eerst nog langs de winkel gereden om een haaknaald te kopen. Uiteraard is het weer een haaknaald van Clover Amour geworden, dit zijn zulke fijne haaknaalden!
Het volgende project is Krissie de Kikker Koning, een patroon van MyKrissieDolls. Deze haak ik weer fijn met katoen van Catania en Phildar, wat een verademing!! Cactus Carl is met Drops Delight gehaakt en dat was, op zijn zachts gezegd, een hele uitdaging. Heerlijk om nu weer met katoen te mogen haken!


En als laatste ben ik ook nog bezig met een kleine vlaggenlijn voor de workshop die ik in oktober ga geven. Begin oktober hebben we een familie knutsel dag, jaja :-) en er zijn toch wel een heel aantal familieleden die willen leren haken. Voor deze dag ben ik leuke en makkelijke patroontjes aan het testen die ook nog gemakkelijk zijn om uit te leggen, naast de vlaggetjes, patroon van JipbyJan, heb ik ook een patroon om een eendje te haken en een patroon voor een speldenkussen. Ik denk dat dit patroontjes zijn die je als beginner toch wel moet kunnen haken.


Zoals ik al in mijn vorige blog had vermeld blijven het niet bij de 3 dierenpotjes die ik gemaakt heb. Want naast al deze haak WIP´s heb ik ook nog 2 dierenpotjes gemaakt.
Het lijmen en verven is het werk niet, maar het heeft toch een aantal verflagen nodig dus de meeste tijd zit ´m in het wachten.


Met de 3 potjes die al klaar waren heb ik nu dus 5 van deze leuke potjes.


Komend weekend wordt het heerlijk weer dus waarschijnlijk ga ik veel in de tuin zitten haken.
Ik wens iedereen alvast een goed weekend!

Groetjes,
Jacqueline8 opmerkingen:

 1. Mijn favoriete potje is die met de ganzen! Zo leuk dat je er 2 figuurtjes op plaatste.
  De grijze omslagdoek ziet er inderdaad heel warm en knuffelbaar uit, je schoonzus boft :-)
  De andere W.I.P.'s zijn ook allemaal mooi... Veel haakplezier nog!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ja waarom zou je het bij 1 figuurtje laten toch? De blauwe omslagdoek gaat winnen denk ik, die gaat het snelst ;-)

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je weer met een aantal projecten bezig bent. Het ziet er allemaal erg leuk uit. En wat leuk, een workshop geven. Wel spannend, maar dat komt vast goed. Je potjes zijn ook leuk geworden, staat leuk zo bij elkaar.
  Veel plezier dit weekend met haken!!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Ik vind het wel fijn om met meerdere projecten bezig te zijn, zo kan je nog eens afwisselen.

   Verwijderen
 3. Jij kunt je duidelijk nog wat bezig houden ;-) !
  De patronen van MykrissieDolls kende ik nog niet. Die kikker ziet er super leuk uit, hij zal mooi staan naast Cactus Carl!
  Leuk concept zo'n familie knutsel dag!
  Fijn weekend!
  Groetjes, Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de eerste keer dat ik een patroon van MyKrissieDolls maak en tot nu toe goed te doen. Hieronder vind je haar site voor nog meer patronen.
   http://www.mykrissiedolls.nl/
   Gezellig hè! Ik ben heel benieuwd hoe de rest van de familie het gaat vinden. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in!

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat, ik lees ze met plezier.