20 september 2015

Onrustig...

We zijn weer terug van onze vakantie en wat hebben we het leuk gehad!! Gelukkig hoeven we niet gelijk weer te beginnen met werken maar kunnen we nog 2 weken thuis aanrommelen.
2 weken lang heb ik jullie niet kunnen volgen en heb ik ook niet kunnen haken. Geen punt, want ik heb van hele andere dingen genoten!! 
Nu we weer thuis zijn ben ik gelijk achter internet gekropen om te kijken wat ik gemist heb, zijn er nog nieuwe boekjes uit? Zijn er weer nieuwe patroontjes die interessant zijn? En terwijl ik het internet afspeur besef ik mij dat ik er heel onrustig van word. Ik zie zoveel leuke sjaals, amigurumi's, kussenhoezen en mutsen voorbij komen dat ik het allemaal niet meer kan handlen. 
Komt dit iemand bekend voor of ben ik de enige die hier last van heeft? Het komt ook omdat ik vaak veel meer wil doen dan ik kan doen. Ik werk 40 uur in de week, heb daarnaast mijn huishouden, spreek regelmatig met vrienden af en ook mijn vriend wil wel eens aandacht ;-) Het is dus vaak in de avonduurtjes dat ik iets kan doen en dat zet niet echt zoden aan de dijk.

Ik heb zoveel haakboeken, gratis patronen en kooppatronen en toch altijd op zoek naar iets nieuws. Waarom is dat? Is dat de trend die ik wil volgen? Of raak ik echt ge├»nspireerd door wat andere mensen maken? Hoe dicht blijf ik bij mijzelf? Al deze vragen spoken door mijn hoofd. 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geweldig om te zien wat jullie allemaal maken maar soms denk ik dat ik me teveel door andere laat leiden. Dus terug naar mezelf, wat vind ik leuk om te maken? Amigurumi's, daar is het allemaal mee begonnen en daar ben ik, al zeg ik het zelf, het beste in. Sjaals vind ik ook leuk maar raak ik eerder door verveeld net als dekens. Dit is vaak van hetzelfde, toch wil mijn deken, waar ik al lang geleden aan begonnen ben, afmaken en aan mijn deken beginnen waar ik de garen speciaal voor heb gekocht. Het zal misschien wat langer duren maar uiteindelijk komen ook deze wel klaar. 
 Ik moet rust zien te krijgen door bij mezelf te blijven, niet te laten leiden door wat andere maken of hoe snel zij wel niet haken. Ik weet dat ik niet snel haak en ook niet altijd de tijd ervoor heb. Maar lastig is het wel aangezien jullie met zulke mooie creaties komen!
Ik heb gisteren op mijn gemak door de boeken heen gebladerd die ik thuis heb liggen en zag toch wel een aantal patroontjes die ik nog heel graag wil maken. Ik heb me dus voorgenomen om voorlopig geen nieuwe boeken of losse patroontjes te kopen maar eerst iets te maken uit de boeken die ik al heb liggen. Zo zag ik in het boek; Puur Haken een geweldige kussenhoes staan, deze zou mooi staan bij de deken waar ik mee bezig ben en er staat ook een leuke slinger in.Deze slinger komt uit het boek Haken & Kleur en staat ook nog op mijn lijst. 
 


Dan heb ik nog het boek van DenDennis liggen waar zulke leuk figuurtjes in staan. 


Voorlopig kan ik dus wel vooruit. Nu kijken of ik daadwerkelijk die rust kan vinden waar ik naar op zoek ben en of ik me kan inhouden :-)

Ik wens iedereen nog een fijne zondagmiddag!

Groetjes, Jacqueline7 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar. Er zijn ook zoveel leuke dingen te doen. Wat een gave kussen trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig ben ik niet de enige ;-)
   Dat van die kussen vond ik nou ook, en volgens mij nog niet eens zo moeilijk om te maken.

   Verwijderen
 2. Dat is heel herkenbaar. Ik heb dat ook. En dan wil je haken, maar de was moet ook nog..... Er is altijd wel wat. Heel verstandig om bij jezelf te blijven. Mijn hoofd loopt ook over van de idee├źn, maar eerst gaan we genieten van onze vakantie. Volgens mij is dat trouwens het belangrijkste genieten....van de dingen die je doet, dan komt de rust ook,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk, blijf jezelf, kies je eigen ding.
  Ik probeer ook gewoon mijn eigen keuzes te haken.
  Ik haak niet voor de populariteit maar voor mezelf, als cadeau en om ons huis gezellig te maken.
  Ik wens je alle rust toe met hier en daar een extra haakmomentje!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dat probeer ik ook te doen maar het is zo verleidelijk je mee te laten gaan in de hype.

   Verwijderen
 4. Ach je wordt altijd wel weer enthousiast over. Of het nu een sjaal of een poppetje is. Maar gewoon maken wat je zelf wilt is altijd het beste.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat, ik lees ze met plezier.