9 januari 2016

Nieuwe en onafgemaakte projecten

Het nieuwe jaar is alweer een week lang bezig. Afgelopen week moest ik weer beginnen met werken wat ook inhoud dat er minder gehaakt kan worden :-(
Onder mijn salontafel staat een grote mand met bolletjes wol, haaknaalden en alle andere attributen die nodig zijn voor alle projecten waar ik op dat moment mee bezig ben. 

Zo ben ik al een hele tijd bezig met de deken van IJslandwol uit het boek haken & kleur, vooral 's avonds haak ik 5 toeren om het daarna weer in de mand te leggen voor de volgende avond.Dit is een deken waar ik geen haast mee heb en het fijn is om zo tussendoor een aantal toeren te haken.Ook lag er al een hele tijd de onafgemaakte tas naar het patroon van wolplein.
Ik was gestopt met het haken van deze tas omdat ik aan het einde van mijn bolletje wol was gekomen en geen mooie manier kende om het andere bolletje wol eraan vast te maken. Maar sinds de zomer ben ik bekend met de magic knot, afgelopen week was ik door mijn mandje aan het snuffelen toen mijn oog ineens op deze onafgemaakte tas viel en ja, dan moet die tas ineens af!!
Nog een project wat ik dit jaar ben begonnen is "Kira" de Kangoeroe. Dit wordt mijn tweede lalylala die ik ga maken, de vorige was "Carl" de Cactus die ik afgelopen zomer heb gemaakt. Tot nu toe ben ik alleen nog maar met het hoofdje bezig geweest dus het zet nog geen zoden aan de dijk. Maar ach, ik heb geen haast.


Ook ben ik vorig jaar begonnen met een sjaal van de garen die ik in Berlijn gekocht heb, daarvoor heb ik de waaiersteek uit het boek de Haakbijbel gekozen. Ook dit heeft bij mij geen haast en pak ik zo nu en dan op om een paar toeren te haken.Voor mijn moeder wil ik een kussenhoes haken in haar favoriete kleuren paars wat mooi gecombineerd wordt met crème en grijs. Het wordt een kussenhoes met een ruitjes patroon.


Het laatste project waar ik mee bezig ga (vandaag de garen ervoor gekocht) is de temperatuurdeken. Dit is een deken waarbij je elke dag een toer haakt waarbij de temperatuur van die dag bepaald welke kleur die toer wordt. Het is dus een deken die 366 (schrikkeljaar) toeren krijgt. Vandaag heb ik bij The Crazy Quilt de kleuren uitgekozen en kan ik beginnen met het haken. Nog even wat toeren inhalen maar dat komt helemaal goed!

Heb ik iets teveel hooi op mijn vork genomen? Ja, misschien wel. Maar ach, ik hoef mij in ieder geval dit jaar niet te vervelen.


4 opmerkingen:

 1. Wow, dat moet wel een enorme mand zijn! Er ligt wel veel moois in, mooi haakwerk in mooie bolletjes :-) Veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij zult je niet vervelen! Prachtige foto's ook!
  Deken en sjaal zijn mijn favoriet, maar de rest ziet er ook veelbelovend uit!
  Leuk dat er geen tijdsdruk op zit, lekker op je gemak genieten van het haken.
  Fijne zondag nog, sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent lekker bezig de komende tijd. Heerlijk dat je alles kan afwisselen. Het wordt in ieder geval niet saai! Ben heel benieuwd hoe alles gaat worden. Geniet ervan!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk allemaal! Jij hebt in elk geval wat te doen...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat, ik lees ze met plezier.