10 mei 2015

Memoborden

Ik blijf het leuk vinden om memoborden te maken en we hebben er dan ook een aantal in huis hangen. Het is een leuke manier om foto's te laten zien en het voordeel is dat je regelmatig de foto's kan wisselen. 
Nou is onze gang vrij ruim te noemen maar ook heel wit. Een heel tijd geleden had ik al 2 memoborden gemaakt voor in de gang maar ik ben er eigenlijk nooit echt tevreden over geweest. Ze waren na mijn idee nog steeds te saai. Dus vandaag ben ik met de bestaande memoborden (welke geheel bruin waren) aan de slag gegaan en ben nu wel tevreden over het resultaat. 


Ik had nog een lap stof liggen in een groen / blauwe kleur welke ik een keer op de markt heb gehaald. Deze kleur heb ik gedeeltelijk over de bruine stof gespannen.
 Ik heb ervoor gekozen om bij het ene memobord maar een klein stukje bruine stof te laten zien en bij het andere memobord ongeveer de helft.

Daarna ben ik ben de linten aan de slag gegaan. Eerst een leuke dikke lint met print om de overgang tussen de bruine en groen / blauwe stof netjes weg te werken. Daarna roze linten over de bruine stof en mintkleurige linten over de groen / blauwe stof. 
 
En als laatste natuurlijk de foto's erin plaatsen.De hal is in een middag een stuk vrolijker geworden.  


Wat je nodig hebt om de memoborden te maken is het volgende:
- Canvasdoek (Action)
- Fiberfill (hobbywinkel)
- Stof (markt)
- Lintjes (Lintjeswinkel.nl)
- Nietapparaat

Beschrijving
Neem het canvasdoek en span het fiberfill er strak omheen en niet het fiberfill vast. Span vervolgens de stof strak om het canvasdoek heen en niet ook deze vast. Span vervolgens de linten na eigen inzicht over het doek heen en niet deze ook aan de achterkant vast. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo wordt elk memobord een uniek item. 
Veel plezier!

Groetjes, Jacqueline


4 opmerkingen:

 1. Dit is echt heel leuk!!! Dit ga ik ook een keer doen!!!
  Groeten Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, het is en blijft leuk werk. Ik ben heel benieuwd naar jouw memobord.

   Verwijderen
 2. Geweldig leuk idee! Dit is super voor ons nieuwe huisje straks. Ik wil namelijk kleur brengen met de accessoires, dat is goedkoper en sneller verwisselbaar en dan is dit een top idee!

  Grtz
  Diana
  www.dianaswereld.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een goede manier om kleur te brengen in je huis. Veel plezier ermee!

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat, ik lees ze met plezier.